فایل بررسی نقش ريشه و پايه هاي درختان ميوه در سازگاري با عوامل محيطي

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته کشاورزی و محیط زیست (آموزش_و_پژوهش)
دانلود پروژه بررسی نقش ريشه و پايه هاي درختان ميوه در سازگاري با عوامل محيطي
این فایل با فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

قسمتی از متن و فهرست کلی:

 
مقدمه                                                                                                           3
 
مرفولوژي ريشه                                                                                             4
 
رشد ريشه هاي درختان                                                                                    5
 
اعمال ريشه هاي درختان ميوه                                                                            7
 
پايه ها و عوامل طبيعي                                                                                    9
 
راندمان محصول                                                                                           10
 
انواع پايه ها و كنترل رشد                                                                               12
 
عوامل محيطي مختلف                                                                                     14
 
كنترل رشد                                                                                                   18
 
پايه هاي گيلاس                                                                                             18
 
پايه هاي آلو                                                                                                  19
 
پايه هاي هلو و زرد آلو                                                                                   20
 
پايه هاي درختان آجيلي                                                                                   21
 
پايه هاي انگور                                                                                             22
 
شناسايي انواع سرما                                                                                       25
 
درجه بروز خطر                                                                                          29
 
انواع يخبندان                                                                                               31
 
علايم خسارت و سرمازدگي                                                                            32
 
روشهاي حفاظت نباتات از سرما و يخبندان                                                         34
 
منابع                                                                                                         38

قسمتی از متن:

 ريشه ها اغلب فراموش شده بوده اما اندام بسيار مهمى از نظام درخت ميوه هستند.دليل فراموش شدگى آنها سختى ديدن آنهاست و اساساً زير كف باغ ديده شدنى نيستند.ريشه ها اگرچه ديده نمى‌شوند ولى‌بطور معنى دارى رشدبوده و كاركرد درختان ميوه را تنظيم مى‌كنند.به دليل تنگناهاى موجود در ديدن آنها اطلاعات مربوط به سيستم ريشه اى درخت ميوه محدود تر از اطلاعات مطالعه شده است.به هر صورت دانش درباره رشد و نمو ريشه و تنظيم ريشه بكار گرفته شده بوسيله پايه به اداره بهتر باغ منجر خواهد شد.هنگام بررسى درختان ميوه در باغ بايد به ياد بياوريم كه آنها يك نظام واقعى ژنتيكى مركب هستند.يك درخت تركيبى از بخش هوايى يعنى رقم ميوه يا پيوندك و يك رقم پايه است.ريشه ها بايد به همان اندازه مورد توجه قرار گرفته كه بخشهاى هوايى‌مديريت مى‌شوند.  مورفولوژى ريشه ريشه عضوى از گياه است كه معمولاً در داخل خاك قرار داشته املاح محلول و آب را براى تغذيه گياه از زمين جذب مى كند.در تعريف ريشه و مقايسه آن با ساقه،ريشه فاقد برگ است.گرچه ريشه نهاند انگان بطور عادى فاقد برگ است ولى‌با اثر دادن هورمونها و تغيير محيط كاشت مى‌تواند تحول يافته و برگ دار شود.ريشه اصلى دو لپه اى ها از رشد ريشه چه حاصل شده با دوام است و تا آخر عمر گياه باقى مى‌ماند.در صورتيكه در تك لپه اى ها ريشه اصلى زود از بين رفته و ريشه هاى نابجا جانشين آن مى گردند.ريشه هاى نابجا در گياهان تك لپه مانند گندم و ذرت معمولاً در نزديك خاك و در محل يقه ظاهر مى‌شوند.ريشه هاى فرعى در نهاند انگان دو لپه اى با نظم و قاعده ثابتى در اطراف ريشه هاى اصلى ظاهرشده و رشد مى‌كنند.منشاْ ريشه هاى فرعى در دو لپه اى ها هميشه درونى‌است و از تقسيم سلولهاى دايره محيطيه يا ريشه زا كه در برابر دسته هاى چوبى قرار دارند حاصل شده به تدريج با هضم و حذف بافت هاى سر راه ريشه اصلى‌از آن خارج مى‌شوند.   ريشه در پايين بطور معمول منتهى به كلاهك است.پس از كلاهك ناحيه تارهاى كشنده و بعد از آن منطقه ريشه هاى فرعى و بالاخره يقه قرار دارد كه به ساقه متصل است.   ريشه ها متناسب با اعمال و كارى‌كه به جز جذب مواد انجام مى‌دهند ممكن است تغييراتى در زير به آنها اشاره مى‌شود پيدا كنند.   الف)ريش هاى‌غده اى:در اين ريشه ها ريشه اصلى و فرعى پس از آنكه رشد معمولى خود را تمام كردند رشد راْسى آنها به تدريج متوقف شده در بافتهاى آنها مواد ذخيره اى متراكم و انباشته مى گردد.ريشه هاى غده اى از ساقه هاى غده اى (مانند سيب زمينى)به علت نداشتن جوانه به خوبى متمايزند.شكل كلى ريشه هاى غده اى تقريباً دوك مانند است.   ب)ريشه هاى مركب:مانند ريشه ثعلبيها كه غده اى ساده يا پنجه اى شكل هستند.هر غده در اين ريشه ها از الحاق چندين ريشه فرعى به وجود مى‌آيد.   ج)ريشه هايى‌كه وظيفه مكانيكى دارند:مانند ريشه هاى خار مانند بعضى از نخل ها و يا ريشه هاى هوايى لوروزانيشليا كه از اين دسته به شمار مى‌روند.   د)ريشه هاى مكنده:گياهانى مانند دارواش سس و گل جاليز داراى ريشه هاى مكنده اى‌هستند كه وارد تنه گياه (ريشه- ساقه و حتي برگ) ميزبان كه ممكن است درخت،درختچه و علفى باشند كه شيره غذايى را از آنها جذب مى‌كنند.   ه)ريشه هاى‌برگى:ريشه بعضى از ثعلبهاى نواحى حاره كه در سطح خاك يا در هوا قرار دارند مانند برگ يا ساقه هاى جوان داراى كلروپلاست فراوان بوده عمل كربن گيرى را انجام مى‌دهند.   رشد ريشه هاى درختان:   ريشه هاى جوان يك درخت ميوه معمولاً درابتدا به رنگ سفيد وآبدار همراه با ريشه هاى مويين كوتاه هستند.بعد از 1 تا 4 هفته به رنگ قهوه اى در مى‌آيند و ريشه هاى مويين پژمرده مى‌شوند.قهوه اى شدن در طى‌يك دوره 2 تا 3 هفته اى در تابستان اتفاق مى‌افتد.ولى اين پديده در زمستان تا 12 هفته طول مى‌كشد.قهوه اى شدن قشر پوست در نتيجه تجزيه و فساد صورت مى گيرد.به دنبال از بين رفتن قشر پوست برخى از ريشه ها ضخيم مى‌شوند كه موجب توليد سيستم ريشه دائمى‌در درخت مى‌شود.حداكثر ميزان رشد ريشه هاى سيب در حدود يك سانتيمتر در روز است.رشد ريشه عمدتاً در هنگام شب است.بر خلاف قسمت هوايى درخت ريشه ها دوران استراحت ندارند.آغاز رشد ريشه درختان ميوه بستگى به درجه حرارت دارد.بر اساس گزارش كولسينكوف(1971) در تحت شرايط كنترل شده رشد ريشه سيب درختى در 5-4 درجه سانتيگراد،گلابى 7-6 درجه سانتيگراد،زرد آلو و هلو در 12 درجه سانتيگراد آغاز مى شوند.   
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته کشاورزی و محیط زیست (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 5315 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 41

حجم فایل:404 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل