دانلود فایل بررسي تورم و آثار آن در كشور

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته اقتصاد (آموزش_و_پژوهش)


دانلود پروژه بررسي تورم و آثار آن در كشور
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

توضیحات:

فهرست:
 مقدمه
    تعریف تورم
    انواع تورم
    تورم از ديدگاه تقاضا
    تورم از ديدگاه عرضه
    انتظارات تورمی
    پس انداز و تورم
    نرخ ارز و تورم
    نرخ سود تسهيلات و تورم
    ايجاد ثبات و آرامش در كشور و تورم
    راه های مبارزه با تورم
    آیا تورم همیشه مضر است؟
    رابطه تورم و توسعه چیست؟
    تورم چه تاثیری بر نظام کل کشور دارد؟
    آیا تا کنون کشوری توانسته است تورم را به طور کامل ریشه کن کند؟
    علل تورّم
    آمار تورم در جهان
    تورم : برابری و نابرابری
    تاثیر گذاری تورم بر اقتصاد کشور
    فواید تورم
    مضرات تورم
    نحوه محاسبه نرخ تورم در کشور
    راههای پیشگیری از تورم در کشور
    عوامل تورّم در اقتصاد ايران
    آثار اقتصادى تورم
    عوامل اساسى تورّم در اقتصاد ايران
    سخن آخر
    منابع

چكيده
اين مقاله موضوع تورم را به طور خلاصه مورد بررسي قرار مي‌دهد. تعريف تورم، انواع تورم، راه‌هاي مبارزه با تورم، معايب و مزاياي تورم، رابطه تورم با توسعه، تأثير تورم بر كشور، كشورهاي موفق در مهار تورم و برخي آمار در مورد نرخ تورم كشورها مطالب اين مقاله را تشكيل مي‌دهند.

مقدمه
تورم در اصطلاح، عبارت از افزایش سطح عمومی قیمت‌ها به‌شکل مستمرّ است. تورّم یکی از خصوصیات تاریخ بشر به قدمت پول به‌عنوان وسیله مبادله بوده است که به انواع مختلفی نظیر پنهان، خزنده، رسمی، ساختاری، سرکش، شتابان، مهارشده، فشار سود، فشار هزینه ، فشار تقاضاو ...... طبقه بندی می شود و به شیوه های مختلف بر اقتصاد کشور تاثیر می گذارد که بر خلاف تصور رایج همه این تاثیرات منفی نیستند اما تجارب جهانی نشان داده که در دوره هایی که تورم در کشورها بالا بوده است مردم معمولا تورم را اولین مساله جامعه تلقی می کنند.
مهم‌ترين تاثير تورم، بر توزيع درآمد و ثروت است و يكي از خصوصيات بارز پديده تورم، عدم تناسب بين تغيير قيمت‌ها و درآمدها است. راه های مبارزه با تورم را می توان به طور کلی به دو دسته سیاست های پولی و مالی و سیاست های درآمدی تقسیم نمود. 
دراین مقاله علاوه بر بررسی مفاهیم، تعاریف و طبقه بندی تورم از دیدگاههای مختلف، به شرح نحوه محاسبه تورم، آثار مثت و منفی آن در اقتصاد، راههای پیشگیری و مهار، آمار تورم در ایران و جهان، عوامل اساسی تورم در ایران و سایر موارد مرتبط پرداخته می شود.
 
تعریف تورم
تعریف های مختلفی از تورم به عمل آمده،که همه آنها تقریباً  بیانگر یک  موضوع هستند:
تورم عبارت است از افزایش  دائم و  بی رویه سطح  عمومی  قیمت کالاها و خدمات که در نهایت به کاهش قدرت خرید و نابسامانی اقتصادی  می شود، یا در اصطلاح، عبارت از افزایش سطح عمومی قیمت‌ها به‌شکل مستمرّ است.
نرخ تورّم:  عبارت است از درصد تغییر در سطح عمومی قیمت‌ها.
برای مثال اگر نرخ تورّم یک سال خاص، بیست درصد باشد سطح قیمت‌ها در آن سال، نسبت به سال قبل، معادل بیست درصد افزایش یافته است.
واژه Inflation نخستین بار در قرن نوزدهم در کشورهای اروپایی به‌مفهوم انتشار بیش از حد اسکناس، برای تأمین هزینه جنگی مصطلح گردید. در دوره بعد از جنگ جهانی اول، اصطلاح تورّم به‌مفهوم افزایش بیش از حد وسایل پرداخت، اعم از پول مسکوک، اسکناس و پول اعتباری، به‌کار برده می‌شد. امروزه اکثر علمای اقتصاد، صرف افزایش حجم پول را تورّم تلقّی نمی‌کنند؛ بلکه این افزایش را فقط به‌عنوان یکی از علل تورّم محسوب می‌کنند.
تورّم یکی از خصوصیات تاریخ بشر به قدمت پول به‌عنوان وسیله مبادله بوده است. یکی از تورّم‌های مستند در دنیای باستان به‌دنبال تهاجم اسکندر مقدونی به ایران هخامنشی در سال 330 پیش از میلاد و در امپراطوری رم در زمان دیوکلیتانوس (Diocletian) در پایان قرن سوم به‌وجود آمد. از قرون وسطی به بعد داده‌هایی در دست است که تورّم به‌صورت ضعیف رخ داده است.
البته هر افزایش قیمتی تورّم نیست؛ بلکه باید چند خصیصه در تمام یا در اکثر کالاها و خدمات مورد مصرف جامعه وجود داشته باشد. از آن جمله تداوم وضعیت افزایشی قیمت، دوره نسبتا طولانی آن و افزایش کم و بیش قیمت‌ها در بیشتر کالاها و خدماتی که جنبه مصرف عمومی دارند. کاهش ارزش پول از جمله خصوصیات وجود تورّم است.

انواع تورم
در نظريه هاى  اقتصادى تورم را به انواع زیرتقسيم مى كنند :
1.       تورم خفيف (Creeping Inflation)؛ اين نوع ـ كه غالباً از آن به "تورّم خزنده" و گاهی "تورم آرام يا بی‌سر و صدا" تعبير می‌شود ـ به افزايش ملايم قيمت‌ها اطلاق می‌شود.
2.       تورّم شديد (expedite Inflation)؛ در اين نوع، كه از آن به "تورم شتابان يا تازنده" ياد می‌شود، آهنگ افزايش قيمت‌ها تند و سريع است.
3.       تورّم بسیار شدید (Galloping Inflation)؛ اين نوع، كه از آن به "تورّم افسار گسيخته، فوق تورّم و ابرتورم" تعبير می‌شود، شديدترين حالت تورم به‌شمار می‌رود؛ که معمولا در وضعیت بحرانی، مانند جنگ یا فروپاشی، تهدید جدّی نظام سیاسی و نظایر آن اتفاق می‌افتد؛ که احتمالا قابل پیش‌بینی نیست.
4.       تورّم مهارشده (Closed Inflation)؛ که توسط قوانین و دستگاه‌های مختلف کنترل شده و با برنامه‌ریزی مشخص، اندازه و حدود سالانه آن تعیین می‌شود.
5.       تورّم باز (Open Inflation)؛ تورّمی است که برای کنترل آن، هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد؛ یعنی یا در حد و اندازه‌ای نیست که نیازی به دخالت دولت باشد و یا اصولا کسی توان کاهش یا مهار آن‌را ندارد.
6.       تورّم بیش‌بینی‌شده (Expected Inflation)؛ وضعی آرمانی است که در آن قیمت‌ها با درصدی افزایش می‌یابد، که همه عاملان اقتصادی انتظار دارند، بالا برود و هیچ یک غافل‌گیر نمی‌شوند.
تورم از ديدگاه ساختاری
يكی از علل ريشه‌ای تورم، رشد نا متعادل بخش‌های اقتصادی كشور است (ازجمله ساختمان سازی و …) بطوريكه توسعه سريع يک بخش و تحولات ناشی از آن موجب پيدايش عدم تعادل و ناهماهنگی بين ساير بخش‌های ديگر اقتصادی می‌گردد، با توجه به ساير علت‌های ريشه‌ای از جمله: كسر بودجهدولت، عدم تعامل بين بخش‌های مختلف اقتصادی، وابستگی بخش توليد به درآمدهای نفتی، نارسايی در سيستم حمل و نقل كشور، مشكلات ارزی و… موارد فوق باعث رشد سطح عمومی قيمتها شده كه در نهايت منجر به افزايش تورم ميگردد.

پس انداز و تورم
رابطه بين پس انداز و نرخ تورم به دو شكل زير مي باشد.
الف) اگر نرخ تورم بالا باشد، آثار نامطلوبی بر ثبات اقتصادی كلان كشور و به ويژه نرخ تسهيلات داشته و منجر به كاهش نرخ پس انداز می‌گردد.

تاثیر گذاری تورم بر اقتصاد کشور
تورم موجد فواید و مضرات متفاوتی است و از این طریق در اقتصاد کشور تاثیر می گذارد که مهمترین آنها ذکر میشود.
فواید تورم :
تورم در حد کم (2-3%)نه تنها مضر نیست بلکه نشانه توسعه اقتصادی آن کشور نیز هست.
علاوه بر آن تورم فواید دیگری نیز دارد از جمله:
1- ابتدا قدرت خرید پول پایین آمده و بعد از آن میزان تولید بالا رفته، رسیدن به ثبات و برگشت به حالت طبیعی حتمی است.
2- در اوج مرحله تورم، کارخانجات و موسسات و برنامه های اساسی اقتصادی شکل می گیرد.
3-فرهنگ تولید به وسیله فشار تورم توسعه می یابد.

مضرات تورم :
مهم‌ترين تاثير تورم، بر توزيع درآمد و ثروت است. يكي از خصوصيات بارز پديده تورم، عدم تناسب بين تغيير قيمت‌ها و درآمدها است. به اين ترتيب كه قيمت برخي از كالاها و درآمد برخي از طبقات و گروه‌هاي جامعه با آهنگي تند افزايش مي‌يابد در صورتي كه اين آهنگ براي قشرها و طبقات ديگر جامعه كند است.اين عدم تناسب موجب مي‌شود كه درآمد حقيقي برخي افراد جامعه از جمله دارندگان درآمدهاي متغير چون تجار، مالكان اراضي و مستغلات و صاحبان حرفه‌ها و مشاغل آزاد افزايش يابد و در عوض افرادي كه داراي درآمدهاي ثابتي هستند، كاهش پيدا كند. البته تورم مي‌تواند سبد دارايي عاملان اقتصادي را دگرگون سازد؛ زيرا در اثر تورم، افراد و گروه‌ها تا حد امكان مي‌كوشند دارايي نقدي خود را كاهش و در عوض سهم كالا و اموال غيرنقدي خود را افزايش دهند. به اين ترتيب مقدار زيادي از وقت، انرژي و منابع مالي مردم و عاملان اقتصادي به جاي به كار افتادن در مسير فعاليت‌هاي مفيد و مولد اقتصادي صرف فعاليت‌هايي مي‌شود كه هدف از انجام آنها تطابق با شرايط تورمي و اجتناب از كاهش ارزش دارايي‌ها است كه اين امر به دلال بازي يا معاملات سوداگرانه دامن مي‌زند. از اين رو مي‌توان نتيجه گرفت، تورم حتي كارآيي اقتصادي را تحت‌تاثير قرار دهد.
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته اقتصاد (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4605 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:193 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل