فایل ارتباط پايگاه داده هاي Access در Visual Basic
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته کامپیوتر و IT (آموزش_و_پژوهش)
دانلود پروژه بررسي ارتباط با پايگاه داده هاي Access در Visual Basic
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
توضیحات:
فهرست:
پيشگفتار 1
مقدمات Visual Basic 3
مقدمات بانك اطلاعاتي Access 26
توصيف پروژه
الف ) توصيف پايگاه دادهها 62
ب ) توصيف فرمهاي برنامه 76
ضمائم
ضميمه 1- كد فرم Accessories
ضمیمه 2- کد فرم Bag
ضمیمه 3- کد فرم Component
ضمیمه 4- کد فرم Notebook
ضمیمه 5- کد فرم Start(AAA)
فهرست منابع
پيشگفتار :
ما در عصري زندگي ميكنيم كه آن را عصر اطلاع رساني يا قرن ارتباطات ناميدهاند، لذا ميتوان اذعان نمود كه كامپيوتر بهترين ابزار ارتباطي در آن عصر ميباشد. امروزه كامپيوتر نه تنها به عنوان يك وسيله شخصي يا ابزار گروهي خاص مورد استفاده قرار ميگيرد، بلكه به عنوان يك وسيله ارتباطي مهم در جهان مطرح ميباشد و به همين دليل است كه كاربرد آن روز به روز در جهان گسترش مييابد به گونهاي كه در همه كشورهاي جهان از جايگاه ويژهاي برخوردار ميباشد.
با گسترش كاربرد كامپيوتر در جهان اين رشته به صورت گستردهاي در زمينههاي مختلف توسعه يافته و هر روز نيز به اين گسترش افزوده ميگردد.
پيشرفت سريع تكنولوژي، به ويژه فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) روز به روز چشم اندازها و افقهاي روشنتري را جهت تسخير قلل علمي، فني و صنعتي و حل مشكلات و مسائل بشر ارائه ميكند و تك تك افراد جامعه را به تلاش مضاعف در كسب مهارتهاي رايانهاي و كاربرد آنها در ساير علوم ملزم ميسازد، به نحوي كه امروزه افراد و جوامع ناتوان در بكارگيري فن آوريهاي جديد رايانه را بي سواد تلقي ميكنند. يكي از رشتههاي علمي مفيد در زمينه كامپيوتر كار با پايگاه دادهها و نرم افزارهاي بانك اطلاعاتي است كه در زمينههاي مختلف تجاري و اداري و وب سايت و ... كاربرد دارد.
از اين نرمافزارهاي ميتوان به ORACLE ، ACCESS , MS SQL
MS SQL ,SERVER اشاره نمود.
ACCESS يك نرم افزار بانك اطلاعاتي قوي و آسان است كه بسياري از كاربران بانك اطلاعاتي تمايل زيادي به استفاده از آن نشان ميدهند. در اين پروژه درسي نيز از اين نرم افزار خوب و سودمند بهره گرفته شده است.
زبان برنامه نويسي BASIC نيز به دليل راحتي و آموزش سريع و آسان از گذشته دور مورد استقبال بسياري از كاربران و برنامه نويسان بوده است.
زبان VISUAL BASIC نسخة تحت ويندوز زبان Basic است كه البته بسيار قويتر و پيشرفتهتر از نسخة تحت DOS آن عمل ميكند و بسياري از برنامههاي پيشرفته و سطح بالا و پيچيد ه مورد نياز شركتهاي بزرگ به ويژه برنامههاي چند رسانهاي (Multi Media) با استفاده ازآن نوشته ميشود.
من نيز در اين پروژه درسي از اين زبان قوي كه داراي قابليت ارتباط با بانك اطلاعاتي به نحو مطلوبي است، بهره گرفتهام.
اصل و پايه پروژه من نحوة ارتباط با پايگاه دادهها، در يك زبان سطح بالا است كه شامل باز كردن بانك اطلاعاتي،ديدن اطلاعات موجود در بانك اطلاعاتي، ويرايش يا حذف دادههاي بانك اطلاعاتي، ذخيره دادههاي جديد در بانك اطلاعاتي و ليست كردن دادههاي بانك اطلاعاتي طبق خواسته و نظر كاربر ميباشد.
بانك اطلاعاتي برنامه من مربوط به يك فروشگاه نوت بوك ميباشد. در اين فروشگاه علاوه بر خود نوت بوك، كيف نوت بوك، لوازم جانبي نوت بوك يا PC، اجزاء اصلي داخل نوت بوك يا PC و نيز خود PC عرضه ميشود.
برنامه VB در اين پروژه طبق Query هاي خاصي كه در ارتباطش با بانك اطلاعاتي ACCESS درخواست ميكند، ليستهاي متفاوتي از اطلاعات آن را به نمايش در ميآورد.
نرمافزارهاي مورد استفاده :
1- Microsoft Access 2003
از برنامههاي مجموعة office 2003 Microsoft
2- Microsoft Visual Basic
از برنامههاي مجموعة Microsoft Visual studio 6.0
اميد آنكه روزي بتوانم اين پروژه را تا سطح خيلي پيشرفته تر و وسيعتري گسترش دهم تا در زمينههاي واقعي قابليت استفاده داشته باشد.
همچنين اميدوارم اين كتابچه و اطلاعات ارائه شده در آن بتواند براي ساير دانشجويان رشته كامپيوتر و علاقه مند به يادگيري Access , VB مفيد واقع شود.
- شرح کد فرم Start(AAA) ؛
پرينت کد این فرم در ضمیمه 5 موجود است. (شماره هایی که در سمت چپ دستورات وجود دارد ، تنها به منظور خوانایی بیشتر برنامه و ایجاد آسانی در شرح کد آن ذکر گردیده است و جزء کد اصلی به شمار نمی آید.)
ايندكس command1 به عنوان ورودي تابع command1_click مشخص كننده فرمي است كه قرار است نمايش داده شود.
با يك دستور select-case ساده مي توان از مقدار index براي اين منظور بهره برد.
اگر مقدار index مساوي صفر باشد دستور سطر 4 يعني Bag.show (نمايش فرم Bag ) اجراخواهدشد. اگر مقدار يك باشد، Notebook.show اگر 2 باشد، component.show و اگر 3 باشد، Accessories.show اجرا خواهد شد.
در هر صورت هر كدام از دستورات فوق كه اجرا شود و هر كدام از فرمها كه به نمايش در آيد، بايد فرم start كه همان فرم اصلي برنامه است، پنهان شود با دستور Me. hide .
اگر به جاي command1 ، command2 كليك شود، دستور End (خاتمه دهنده برنامه) اجرا مي شود.