دانلود طرح توجیهی نگهداری کندو زنبور عسل
دسته بندي :
پروژه های کارآفرینی »
پروژه های طرح توجیهی کشاورزی و دامپروری
دانلود طرح توجیهی پرورش و نگهداری زنبور عسل با ظرفيت 700 کندو
این تحقیق با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد
خلاصه طرح:
موضوع طرح :پرورش و نگهداري زنبور
عسـل
ظرفيت : هفتصد كندوي لانگسروت
محل اجراي طرح : قابل اجرا در
اسـتانهاي آذربايجـان شـرقي، آذربايجـان غـربي، لرسـتان،كردسـتان، مازندران،
كرمان، خـوزستان، همدان و اصـفهان.
سرمايه گذاري كـل: 58/416 ميليون
ريال
سهم آوردة متقاضي: 58/46 ميليون
ريال
سهم تسهيلات: 370 ميليون ريال
دورة بازگشـت سرمايه: 24 ماه
ميزان اشتغال زايي : 7
نفـر
مقدمــه :
عسل حاوي بيش از هفتاد ماده مفيد براي بدن
انسان است. اساسا عسل از گلوكز، فروكتوز و منو ساكاريد ها ساخته شده است. همچنين
عسل داراي آنزيم هاي مفيدي از جمله آميلاز، سوكراز، كاتالاز، پراكسيداز و ليپاز
بوده و در رده بندي غذاهاي سرشار از آنزيمها مقام نخست را به خود اختصاص داده است.
ضمن اينكه مواد معدني مختلفي مانند كلسيم، سديم، پتاسيم، منيزيم، آهن، كلر، فسفر،
گوگرد و يد نيز در عسل يافت ميشوند.
عسل به عنوان يك ماده كامل غذايي همچنين داراي انواع ويتامين ها (B1,B2,B3,B5,B6,C,E,K)، اسيدهاي آلي ( اسيد ماليك، وينيك، سيتريك، لاكتيك و اگزاليك ) و
پروتئينها بوده و ميتواند 315 تا 335 كيلوكالري انرژي ( به ازاي هر يكصد گرم )
توليد نمايد.
از ديگر سو عسل داراي خواص درماني، ضد عفوني
كنندگي و حفاظت از مواد آلي در مقابل تجزيه و فساد ميباشد. ابن سينا دانشمند بزرگ
ايران در كتاب قانون ، در مورد معجون فلاسفه ( تهيه شده با عسل ) مينويسد :« ...
در هنگام زياد شدن بلغم، اندرون را تقويت، نيرو را زياد، اشتها را باز ميكند، عسل
، خوراكي است كه جواني را جاويدان ميسازد، حافظه را نيرو ميبخشد و گذشته را در
خاطره زنده ميكند، انديشه را پاك و زبان را ميگشايد.»
كليه موارد مطروحه ، اهميت استفاده از عسل به عنوان يك ماده غذايي مقوي و
همچنين دارويي طبيعي را خاطرنشان ميسازند. از ديگر سو با عنايت به رشد جمعيت و
تنوع محصولات توليدي و بالا رفتن سطح رقابت در زمينه عرضه انواع محصولات غذايي ،
بهبود مستمر كيفيت محصولات و ايجاد تنوع در عرضه مناسب تر، از مواردي هستند كه
بايستي هر چه بيشتر مد نظر قرار گيرند. رعايت اين موارد ميتواند منجر به دسترسي
آسان و ارزان مصرف كنندگان به مواد غذايي شود.
طي فرايند پرورش و نگهداري زنبور عسل، همچنين اقدام به ازدياد كندوها ميشود
كه اين عمل به منظور ترميم تلفات و فروش انجام ميپذيرد. در مناطق گرمسير حتي ميتوان
از هر كندو يك بچه كندو گرفت.
با اجراي اين طرح ، علاوه بر كسب سود مناسب اقتصادي ميتوان بستر مناسبي را
براي اشتغال نيروهاي ماهر و نيمه ماهر فراهم آورد كه با توجه به ماهيت صنايع غذايي
بانوان ميتوانند سهم بسزايي در آن داشته باشند.