بررسی اهميت و جايگاه مطالعه
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته علوم تربیتی (آموزش_و_پژوهش)
اهميت و جايگاه مطالعه
قرآن عنايت خاصي به كتاب دارد و حدود 419 بار از آن به صورت اسمي و فعلي و بهصورت مفرد و جمع سخن به ميان آورده است. نخستين آيه قرآن راجع به خواندن است.«بخوان به نام پروردگارت... بخوان كه پروردگار تواناترين است. به نام او كه با قلم نوشتنآموخت و به وي ياد داد هرآنچه را كه نميدانست. «ن والقلم و ما يسطرون» سوگند به قلم وآنچه مينويسد.
«الذي علم بالقلم» آنكه نوشتن را به قلم آموخت. سوگند به كتاب نوشته شده در ورق هايپراكنده (سوره طور آيه 2 و 3)
حضرت محمد (ص): هر كه بميرد و ميراث او دفترها و دوات باشد، به بهشت ميرود.
حضرت علي (ع): كتاب غذاي روح بشر است. هر ظرفي با ريختن چيزي در آن پر ميشود،بجز ظرف دانش كه هرچه در آن جاي دهد وسعش بيشتر ميشود.
سرمايهگذاري در علم بهترين و بيشترين سود را به بار ميآورد. (بنيامين، فرانكلين)
با دانش ديگران ميتوانيم صاحب دانش شويم ولي با عقل ديگران نميتوانيم عاقل شويم.(ميشل مونتعان)
كتاب يعني زندگي و روح ادوار گذشته. (تامس كارلايل)
جامعه وقتي فرزانگي و سعادت مييابد كه خواندن كار روزانهاش باشد. (سقراط)
حضرت محمد (ص) نيز پيروان خويش را به فراگيري دانش از گهواره تا گورسفارش كرده. از نظر اسلام تحصيل علم، مكان و زمان معيني ندارد. هرجا كه علم باشد؛همان زمان و مكان؛ زمان و مكان فراگيري علم است. در اسلام فارغالتحصيل نداريم، چونزمان شروع و پايان آن و مقدار مطالبي كه بايد فرا گرفت، نامحدود است. رسول اكرم (ص)فرمودند كه علم را جستجو كنيد، تحصيل كنيد هرچند در چين باشد. به هر حال تحصيل علمواجب است، هرچند مستلزم اين باشد كه به دورترين نقاط جهان سفر كنيد. در يكي از احاديثمعتبر امده است كه اگر ميدانستيد كه در نتيجه تحصيل و طلب علم، به چه سعادتهاييميرسيد به دنبال آن ميرفتيد، ولو اينكه خون شما در اين راه ريخته شود يا مستلزم اين باشدكه به درياها وارد شويد و اقيانوسها را بپيماييد.
فرمت فایل : Word ( قابل ویرایش )
تعداد صفحات : 28