پاورپوینت عمليات،سودهرسهم وتقسيم سود درشرکت سهامی
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته حسابداری (آموزش_و_پژوهش)
این پاورپوینت در مورد عمليات،سودهرسهم وتقسيم سود درشرکت سهامی در 148 اسلاید کامل با افکت مناسب و شامل: عمليات،سودهرسهم وتقسيم سود درشرکت سهامی،سهام عادی و مبلغ سود هرسهم ،سود حاصل ازعمليات مستمر،سود هر سهم ، سود نقدی سهام،شرکتهای سهامی سازمان و حقوق صاحبان سهام در اصول حسابداری،حقوق صاحبان سهام ،شرکتهای سهامی سازمان،تعريف شركت سهامی ،حقوق قانونی سهامداران،حسابداری حقوق صاحبان سهام ،سود نقدی سهام ،سهام سرمايه ،سهام عادی، سهام ممتاز،سهام سرمايه تعهد شده، و...ومنابع می باشد
قسمتی از متن:
مقدمه:
مفاهیم ٬ اصول و روشهای حسابداری تقریبا در اغلب موسسات مشابه است ولی ٬ از نظر ویژگیها و ترکیب سرمایه روشهای خاص حسابداری به کار می رود.
سود نقدی سهام:
انتظار در يافت سود نقدی سهام يکی از دلايل اصولی برای سرمايه گذاری سهام داران در شرکتهای سهامی است. افزايش يا کاهش سود نقدی سهام از سالی به سال بعد ، مستقيما موجب ترقی يا تنزل قيمت بازار سهام عادی شرکتهای سهامی می شود.
1-مانده سود (زيان) انباشته:
از آنجا که تقسيم سود بين سهامداران حداکثر به ميزان مانده بستانکار حساب سود انباشته است ،اغلب شرکتهای سهامی بخشی از سود انباشته را بين سهامداران تقسيم می کنند.
بنابراين بخش عمده ای از سود انباشته برای گسترش عمليات و تهيه امکانات جديد ،سرمايه گذاری می گردد.
2- وضعيت نقدينگی مناسب:
مانده حساب سود انباشته به مفهوم وجود وجوه نقد معادل آن در شرکتها نيست.سود انباشته شرکتها معمولا به تدريج طی دوره مالی برای تحصيل داراييها ، پرداخت بدهيها مصرف می گردد.
شرکت های سهامی سازمان و حقوق صاحبان سهام
شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم می شود. مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آن هاست. به موجب قانون تجارت، شرکت سهامی به دو نوع تقسیم می شود:
- شرکت هایی که موسسان آن ها قسمتی از سرمایه را با فروش سهام به مردم تأمین می کنند؛ این شرکت ها را شرکت های سهامی عام گویند.
- شرکت هایی که منحصرا موسسان تمام سرمایه آن را در موقع تأسیس تأمین می کنند؛ این شرکت ها را شرکت های سهامی خاص گویند.
محدودیت مسئولیت سهامداران به میزان سهام، تجمع سرمایه های کوچک، سهولت نقل و انتقال سهام، استمرار موجودیت و تعیین هیئت مدیره از مزایای مهم شرکت های سهامی است. مالیات بر درآمد شرکت های سهامی، و رعایت مقررات بیش تر نیز از معایب شرکت های سهامی است.
قانون تجارت روابط حقوقی بین سهامداران را تعیین می کند و بر پایه آن برای تأسیس شرکت های سهامی اساسنامه ای تنظیم و به اداره ثبت شرکت ها تسلیم می شود. مراحل مختلف تأسیس شرکت های سهامی هزینه هایی در بر دارد که هزینه های تأسیس نام دارد و یک دارایی است و با عنوان سایر دارایی ها در ترازنامه طبقه بندی می شود.
حق رای برای انتخاب هیئت مدیره، حق دریافت سهمی از سود شرکت، حق تقدم خرید سهام جدید شرکت سهامی و حق سهیم بودن در دارایی های شرکت در هنگام انحلال حقوق قانونی سهامداران است.
مجامع موسس یا عمومی صاحبان سهام هیئت مدیره را انتخاب می کند تا شرکت سهامی را اداره کند. هیئت مدیره در اولین جلسه خود از بین اعضای هیئت مدیره یک رئیس و یک نایب رئیس که باید شخص حقیقی باشند تعیین می کند. هیئت مدیره برای اداره امور شرکت اقلا یک شخص حقیقی را به مدیر عاملی تعیین می کند. مهمترین وظیفه هیئت مدیره و مدیر عامل حفظ منافع صاحبان سهام است. هیئت مدیره برای انجام وظایف محوله، سیاست های کلی و خط مشی های شرکت را تعیین می کند، کنترل داخلی مناسب بر سیستم های موجود شرکت را مستقر و اختیارات و مسئولیت های مدیران اجرایی و کارکنان را مشخص می کند.
سرمایه در ترازنامه موسسات تک مالکی و شرکت های تضامنی با عنوان حقوق صاحب(صاحبان) سرمایه و در ترازنامه شرکت های سهامی با عنوان حقوق صاحبان سهام طبقه بندی می شود. سرمایه گذاری سهامداران و مانده سود(زیان) انباشته دو منبع مهم تشکیل دهنده حقوق صاحبان سهام در شرکت های سهامی است. افزایش(کاهش) حقوق صاحبان سهام در شرکت های سهامی اغلب ناشی از نتایج فعالیت آن هاست که در حساب سود(زیان) انباشته نگهداری می شود. مانده حساب خلاصه سود و زیان در پایان سال مالی به حساب سود(زیان) انباشته منتقل می شود. مانده سود(زیان) انباشته در تاریخ ترازنامه نشان دهنده سود انباشته شرکت سهامی از تاریخ تأسیس، پس از کسر زیان های وارده و سود تقسیم شده بین سهامداران است. سود انباشته حقوق صاحبان سهام را ا