دانلود فایل ورد Word فایل افزایش کارایی نیروگاه گازی توسط خنک سازی ورودی (fogging)
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته مکانیک (آموزش_و_پژوهش)
پروژه افزایش کارایی نیروگاه گازی توسط خنک سازی ورودی (fogging)
تعداد صفحات : ۲۵۰ صفحه
انواع نيروگاهها:
نيروگاههايي كه به منظور توليد انرژي الكتريكي به كار برده ميشوند را ميتوان به انواع زير طبقهبندي كرد:
۱- نيروگاه آبي
۲- نيروگاه بخاري
۳- نيروگاه هسته ای
۴- نيروگاه اضطراری
۵- نيروگاه گازی
نيروگاه آبي
تبديل نيروي عظيم آب به نيروي الكتريكي از بدو پيدايش صنعت برق مورد توجه خاص قرار داشته است زيرا علاوه بر اين كه آب رایگان در اختيار نيروگاه و صنعت قرار ميگيرد تلف نيز نميشود و از بين نميرود بخصوص موقعي كه بتوان پس از تبديل انرژي جنبشی آب به انرژي الكتريكي، در كشاورزي نيز از آن استفاده كرد ارزش چنين نيروگاهي دو چندان ميشود.
آن چيز كه استفاده از نيروي آب را براي توليد انرژي الكتريكي محدود ميكند و به آن شرایط خاصي ميبخشد گراني قيمت تأسيسات (سد و كانال كشي و غيره) ميباشد. از اين جهت است كه در كشورهاي مترقي و پيشرفته و صنعتي با وجود رودخانههاي پر آب و امكانات آب فراوان هنوز قسمت اعظم انرژي الكتريكي توسط نيروگاههاي حرارتي توليد ميشود و نيروگاههاي آبي فقط در شرایط خاص ميتواند از نظر اقتصادي با نيروگاههاي حرارتي رقابت كند.
نيروگاه بخاري:
اگر بتوان در تحويلات يك نيروگاه بخار از آن مقدار كالري كه در آخرين مرحله از توربين خارج شده و در كندانسور تبديل به آب ميگردد استفاده صنعتي نمود، راندمان حرارتي نيروگاه به مقدار قابل ملاحظهاي بالا ميرود بدين جهت در تمام جاهائي كه علاوه بر انرژي الكتريكي احتياج به مقدار زيادي كالري يا انرژي حرارتي باشد از توربين بخاري استفاده ميشود كه بتوان پس از انجام كار الكتريكي از حرارت باقي مانده نيز استفاده كرد بعبارت ديگر در اين نوع توربين بخار، بخار خارج شده از آخرين مرحلة توربين توسط لولههايي براي مصارف صنعتي و حرارتي هدايت ميشود و بخار پس از تحويل انرژي حرارتي خود تقطير شده و آب مقطر آن مجدداً به ديگ بخار باز ميگردد و چنانچه ديده ميشود عمل كندانسور را مصرف كننده انرژي حرارتي انجام ميدهد.
البته عمل تقطير در اينجا در درجه حرارت بيشتري انجام ميگيرد تا در كندانسور كه تقريباً خلاء ايجاد ميشود و بدين جهت گوئيم توربين در چنين نيروگاهي با فشار مخالف كار ميكند.
يك كارگاه صنعتي بزرگ كه دائماً انرژي حرارتي مصرف ميكند بهتر است مصرف الكتريكي خود را نيز خود، تهيه كند. زيرا در اين صورت نيروي برق توليد شده يك نيروي باز يافته است كه در كنار توليد انرژي حرارتي بدست آمده است. بدين جهت است كه در كارخانجات شيميايي، كاغذسازي، بريكت سازي، آبجو سازي و غيره اغلب از اين نوع مراكز حرارتي كه در ارتباط با مولد برق ميباشد استفاده ميشود.
نيروگاه هسته ای :
نيروگاه هستهاي، نيروگاهي است كه در آن از انرژي هستهاي براي توليد انرژي الكتريكي استفاده ميشود. نيروگاه حرارتي با سوخت فسيلي بعلت اين كه در سالهاي متمادي تكامل پيدا كرده است امروزه نسبت به نيروگاههاي هستهاي كه هنوز مراحل ابتدائي را ميگذرانند و در شرف تكميل هستند بسيار اقتصاديتر و ارزانتر است و فقط نيروگاه هستهاي با قدرت MW600 به بالا ميتواند تا حدودي با نيروگاههاي حرارتي نوع ديگر رقابت كند نيروگاه هستهاي با قدرت كمتر از M W600 فقط به عنوان يك نيروگاه آزمايشي مورد استفاده قرار ميگيرد.
بنا بر فرضيههاي جديد، اتم تشكيل شده است از تعدادي الكترون با بار منفي و يك هسته با بار مثبت الكترونها با سرعتي در حدود M/S1000000= V در فواصل معين و در روي مدارهاي مشخص به دور هسته داخلي اتم كه ساكن ميباشد ميگردند.
هسته اتم خود از ذرات الكتريسيته مثبت به نام پروتون و ذراتي از نظر الكتريكي خنثي و بدون بار بنام نوترون تشكيل شده است.
مجموع پروتون و نوترون، نوكلئون ناميده ميشود. ( NUKLEON) بديهي است چون اتم از نظر الكتريكي خنثي است لذا تعداد پروتونهاي هسته برابر تعداد الكترونهاي دوار آن است.
تعداد پروتونها را عدد اتمي عنصر مينامند و تعداد كل پروتون و نوترونهاي اتم را عدد جرمي عنصر مينامند. اين تعداد مساوي نزديكترين عدد صحيح به وزن اتمي جسم است. مثلاً آلومينيوم كه وزن اتمي آن ۲۷ است، داراي ۱۴ عدد نوترون و ۱۳ عدد پروتون در هسته و ۱۳ عدد الكترون در خارج هسته ميباشد.
به ترتيب براي معرفي عناصر آنجايي كه فعل و انفعالهاي مربوط به هسته در ميان باشد هسته عناصر را با دو رقم فوقالذكر (عدد جرمي و عدد اتمي) مشخص ميكنند.
طبق قوانين فيزيكي بايد پروتونها كه همه داراي بار مثبت هستند و يكديگر را دفع ميكنند و چون اين كار انجام نميشود بايد نيرويي قوي موجود باشد كه اينها را به هم متصل نگه ميدارد و نميگذارد هسته متلاشي شود. اين نيرو را نيروي جاذبه هستهاي يا به اختصار نيروي هستهاي يا نيروي اتصالي ميناميم. اين تجمع و ترتيب نوكلئون كاملاً مستقل از حرارت، فشار و اثرات شيميايي ميباشد و به اين جهت كاملاً پايدار و با ثبات است.
منبع اين نيرو كجاست؟ امروزه ثابت شده است كه جرم يك هسته كوچكتر از مجموع جرمهاي اجزاء تشكيل دهنده هسته (نوكلئون) است.
فهرست مطالب در ادامه
فصل اول- انواع نيروگاهها
نيروگاه آبي
نيروگاه بخاري
نيروگاه هسته ای
نيروگاه اضطراری
نيروگاه گازی
فصل دوم- ساختمان توربين گازي
کمپرسور
محفظه احتراق
توربین
فصل سوم- تعريف مسأله و ضرورت خنك كردن هواي ورودي كمپرسور
سیستمهای خنک کننده تبخیری
۱-سیستم air washer
۲-سیستم خنک کننده media
۳-سیستم فشار قوی fog
سیستمهای خنک کننده برودتی
۱-چیلرهای تراکمی
۲-چیلرهای جذبی
سیستمهای ذخیره سازی سرما
فصل چهارم
سیستم تماس مستقیم
سیستم غیر تماسی
خنک سازی تبخیری به وسیله فاگینگ (مه پاشی)
تولید fog
توزیع اندازه ذرات
ملاحظات خوردگی در کمپرسورهای توربین گاز
نحوه توزیع fog-فاکتور موثر بر تبخیر
سیستم کنترل
مکان نازلها در توربین گازی
کیفیت اب مصرفی
نمودار رطوبت سنجی پاشش ورودی
شرایط محیطی و قابلیت کاربرد پاشش fog در ورودی
اسیب FOD
موارد یخ زدگی
تحریک کمپرسور
تغییر شکل حرارتی ورودی
مسایل مربوط به خراب شدن
خوردگی در مجرای ورودی
فرسودگی روکش کمپرسور
انتخاب سیستم مناسب
بررسی اقتصادی
خنك سازي هواي دهانة ورودي – ويژگي طراحي و عوامل اقتصادي
امور اقتصادی و مالی (تأمین بودجه)
راه حل b/o /o در polar works
سرمایه گذاری بلند مدت در مقابل سرمایه گذاری کوتاه مدت
راهکار POLAR WORKS
مقایسه تکنولوژی فاگینگ در مقابل سیستم POLAR
ظرفیت و گنجایش اضافی و عوامل اقتصادی و اعتباری آن
ارزيابي بهينه سازي پروژه هاي نيروي جديد با خنك كردن هواي ورودي به توربين گازي
سیستم خنک کننده مهی با روش نوری برای توربین گازی
خنک سازی دهانه هوا برای توربینهای گازی با سیستم optiguide
تزریق swirl flash برای بهبود کارکرد نیروگاه
فصل پنجم
راه هوشمندانهاي براي رسيدن به قدرت بيشتر از يك توربين گازي وجود دارد
چکیده مطالب
خنک سازی ورودی
مه پاشی fogging
اثر فاگینگ در نیروگاه قم
پیوست
منابع