دانلود فایل بررسی بازاريابي و دسته بندي خرما
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته صنایع غذایی (آموزش_و_پژوهش)
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و استفاده میباشد
نام انگليسي: date
دسته بندي: مركبات
نام علمي: Phoenix dactylifera
بررسي مسايل اقتصادي خرما در ايران
ايران با دارا بودن شرايط مناسب براي كشت خرما، از نظر سطح زيركشت داراي مقام دوم جهان، از نظر مقدار صادرات با 1/34 درصد مقام اول و از لحاظ ارزش صادرات با 8/12درصد داراي مقام دوم جهان مي باشد.خرما علاوه بر نقش تغذيه اي و درآمدي كه براستانهاي جنوبي كشور دارد به عنوان يك محصول عمده صادرات غيرنفتي كشور محسوب مي شود و صادرات آن داراي قدمت طولاني است. صادرات خرماي ايران در طي سنوات گذشته همواره در نوسان بوده، بطوريكه در اكثر سالها داراي رشد منفي بوده است.باتوجه به سياست هاي اقتصادي كشور با تأكيد بر صادرات غيرنفتي‚ وابستگي كشاورزي مناطق خرماخيز كشور به درآمد حاصل از توليد خرما‚ اهميت اشتغالزائي خرما در چارچوب توسعه اقتصادي كشور، محدوديت بازار جهاني خرما و رقابت كشورهاي توليدكننده خرما با روشهاي نوين توليد، بازاريابي و صادرات لازم است توجه خاصي به اين محصول مهم مبذول گردد. در اين راستا نياز است تا با مروري بر ساختار صادراتي خرماي ايران در سنوات گذشته‚ نقاط ضعف و قوت آن مورد تحليل قرار گيرد و راهكارهاي مناسب جهت بهبود وضعيت صادراتي آن پيشنهاد گردد.
خريداران اصلي خرماي ايران براساس آمار گمرك در سال 2001 در اروپا كشورهاي آلمان (3/4 درصد) (انگلستان (6/4 درصد) مي باشند. هرچند بعضي ديگر از كشورهاي اروپائي نيز در سالهاي اخير واردات قابل توجهي داشته اند ولي عمدتاً خرما در اين كشورها به مصرف مهاجرين مي رسد و به اصطلاح يك محصول مهاجر خور محسوب مي شود واردكنندگان مهم خرماي ايران در آسيا كشورهاي امارات متحده عربي – پاكستان و هند مي باشنددر سال 2001 ايران 49 درصد بازار وارداتي خرماي انگلستان – 2/92 درصد بازار وارداتي امارات متحده عربي و 1/69 درصد بازار وارداتي پاكستان را به خود اختصاص داد.
بسته بندی
ضرورت نیاز به بسته بندی
محصولاتي كه ساخته دست بشر بوده و با استفاده از منابع طبيعي توليد مي شوند نيازمند بسته بندي اند. اين نياز را مي توان از جنبه هاي گوناگون مورد بحث و بررسي قرار داد. هويت بخشي، امنيت، ايمني و سلامت و در نهايت حمل و نقل، همگي نياز مبرمي به بسته بندي براي تحقق دارند.
حضور بسته بندي در دنياي مدرن، محصور به زمان و مكان خاصي نيست و به معناي واقعي كلمه، همه جا حاضر است
آيا مي توانيد چيزي را مثال بزنيد كه در بسته بندي عرضه نشود؟
هدف از بسته بندی
حفاظت فیزیکی، انبار کردن، بازاریابی و فروش و حفاظت از کیفیت محصول می باشد .هدف از بسته بندي کردن مواد غذایی اين است که هم زمان نگهداري آنها افزايش يابد و هم بطور کلي از خطر عوامل فساد دروني و بيروني حفظ شود. همچنين حمل و نقل مواد غذائي بهتر و آسانتر انجام گردد.
نقش بسته بندی
بسته بندی كالا در تمامی جهان دو نقش بسیار مهم را ایفا میكند:
مظروف ساختن كالا ( نگهداری کالا)
تعریف بسته بندی
موسسه بین المللی بسته بندی، آن را به عنوان پوشش محصول تلقی می کند. این حصار قادر است تا مطلوبیت های ذیل را ایجاد کند. ظرف باشد، از کالا محافظت و نگهداری نماید، با خریدار ارتباط برقرار کند
بسته بندی بررسي نيازهاي مصرف کنندگان
خصوصيات فرهنگي
مصرف كنندگان كه شامل دو گروه كشورهاي مسلمان و غيرمسلمان مي شوند دوگونه متفاوت از بسته بندي با توجه به حجم محتويات را طلب مي كنند . گروه اول بالاخص كشورهاي عربي بسته هاي بزرگتر با حجم خرماي بيشتر و كشورهاي غيرمسلمان (اروپايي ) بيشتر متمايل به استفاده و عده اي خرما مي باشند و به اين ترتيب بسته ها كوچكتر و حجم ميزان محتويات آن كمتر مي شود.
خصوصيات زيبايي شناسي
رنگ: قدرت كشش رنگها به ترتيب از نارنجي به سمت خاكستري در حركت است (نارنجي – قرمز - آبي سياه – سبز – زرد – بنفش – خاكستري ) مضاف برآن ، رنگها درارتباط با نوع كالاي بسته بندي شده مي باشند
بسته بندی خرما
فرم بسته
فرم بسته بايد تا حد امكان ساده باشد و از پيچيدگي و ابهام به دور باشددر عين حال فرم بسته مي بايست بهداشت كالا را نمايش دهد و داراي گوشه ها و لبه هاي جاذب آلودگي و جرم نباشد و در ضمن درزها خوب گرفته شده
تأمين بهداشت
در طراحي بسته بندي مواد غذايي بهداشتي و ايمن نبايد از مواد تيز و برا و همچنين مواد مضر شيميايي كه به مرور با محتويات بسته واكنش نشان مي دهند همانند برخي پلاستيك ها استفاده كرد.
بررسي شرايط محيطي
الف) طراحي سبز : موادي كه بتوان در مراحل بعد آنها را بازيافت نمودو يا آن كه آنها را مجدداً به چرخه توليد بازگردا ند در ارجحيت قرار دارند پس از آن بسته بندي هايي كه ارزش افزوده داشته و پس از مصرف محتويات آن بتوان به شيوه ي ديگري از آنها بهره جست در رتبه دوم قرار دارند(مهاجر،1372).
بررسي بازار
بازارهاي هدف خرماي ايران
رقباي صادراتي ايران
فصل و زمان مناسب فروش خرما
دستورالعمل بسته بندي
وظايف بسته بندي خرما
بسته بندي خرماي با هسته
مراحل بسته بندي خرما
بسته بندي خرماي بدون هسته
همان طوري كه قبلا اشاره شد در طول خط عمليات آماده سازي خرما هاي آسيب ديده و يا خرماهاي درجات پايين كه از كيفيت خوبي برخوردار نيستند
بسته بندي به صورت خمير فشرده خرما
چون خرما از نظر مواد قندي بسيار غني و در بعضي خصوصيات با عسل قابل مقايسه ميباشد ،خمير و شيره آن علاوه بر كار برد مصرفي به شكل خمير در صنايع شيريني سازي هم قابل مصرف ميباشد .
ماشین آلات فرآوری و بسته بندی خرما
در این بخش ها خرما ایتدا سورت شده و نا خالصی های آن گرفته میشود و سپس توسط نوار نقاله به قسمت اسکاتر