دانلود فایل بررسی پرچم های ملل
دسته بندي :
پروژه های کارآموزی »
رشته هنر و گرافیک (کارآموزی_و_گزارشات)
فهرستعنوان صفحه
چكيده و
مقدمه ز
فصل اول
علل بوجود آمدن پرچم: 1
سابقه استفاده از پرچم در بين ملل: 2
گوناگوني پرچم ها و تنوع رنگ در آنها 7
رنگهاي پرچمها: 9
رنگها: 9
نماد پرچمها 10
نماد خورشيد: 10
نماد ماه: 11
نماد حيوانات: 12
نماد برگ و گل: 12
نمادهاي اجسام و اشكال: 13
علامت يين و يانگ 13
شمشير 13
نمادهاي مختلف: 14
تقسيم بندي پرچمهاي ملل 14
پرچمهايي كه فقط رنگ در آن موجود است: 18
پرچمهايي كه در آن طرح خاصي موجود است: 18
پرچمهايي كه در آن نقوش هندسي موجود است: 19
فصل دوم: پرچم ايران
دوران هخامنشيان 24
دوران اشكانيان 25
فرته داران 25
دوران ساسانيان 26
درفش ايران پس از گسترش دين اسلام 26
طاهريان 26
سامانيان 27
ديلميان 28
خاندانهاي که تا قبل از سلسله صفويان بر ايران حکومت كردند: 30
غزنويان 30
سلجوقيان 31
اتابكان 31
خوارزمشاهيان 32
شاهان تبرستان 33
مغولان 33
تيموريان 34
گروههاي تركمني كه بر ايران حكومت كردند: 35
صفويان 36
در زمان صفويه چند نوع بيرق وجود داشت: 37
افشاريان 38
زنديان: 40
قاجاريه 41
دوران محمدشاه 43
دوران ناصرالدين شاه 44
خلاصه سخن 48
درفش در دوران پهلوي 51
پرچم ملي: 51
پرچم جمهوري اسلامي: 53
نمادهاي پرچم ايران 54
خورشيد 55
از حكيم عمرخيام: 58
برگ زيتون و برگ خرما و گل 62
گردآمدن چند آخشيج (نشان) در يك نشان واره 64
فصل سوم
اسپانيا 69
انگلستان UNITED KINGDOM"UK" 70
قاره آسيا 72
قاره آفريقا 76
مالاوي 78
كانادا 88
فصل چهارم
شباهتهاي پرچمهاي ملل 90
تفاوتهاي پرچمهاي ملل 90
نتيجهگيري 92
گزارش انجام پروژه نهایی .................................................................................93
منابع و مأخذ 94
چکيدهاين تحقيق با كلياتي راجع به پرچم و علل بوجود آمدن آن آغاز، و در فصلهاي بعد مشخصاً به پرچم ايران پرداخته شده. ضمن بيان تاريخچه مختصري از پرچم ايراناز دوران باستان تاكنون ، با تغييراتي كه در اين پرچم بوجود آمده ، نمادشناسي وبررسي رنگهاي آن ، شرح داده شده است.
در فصول بعدي از كل كشورهاي جهان، بيست كشور براي مطالعه گزينش شده که جداگانه و مختصراً به آنها رسيده و سرانجام در فصلپاياني نتيجهگيري و منابع و ماخذ آمده است.
مقدمههدف اصلي از انتخاب اين پژوهش علاقه شخصي و گردآوري اطلاعات محدوديدر اين موضوع ميباشد (در مورد علل بوجود آمدن پرچم و انتخاب رنگها و نشانها برروي آن از زمان باستان كه اولين پرچم پديد آمده تاكنون) ضمناً براي استفاده وبهرهبرداري علاقهمندان نيز بوده است.
چون در زمينه پرچمهاي ملل و تجزيه و تحليل آنها تاكنون هيچ تحقيق و كتابيانتشار نيافته است بنابراين كمبود و محدوديت منابع مطالعاتي در اين زمينه بسيار استاما با مراجه به سايتهاي اينترنتي و كتابخانههاي معتبر كشور و منابع محدود باجستجوي بسيار توانستم مطالبي در اين زمينه بدست آورم تا شايد بتواند فتح باب ومقدمهاي باشد براي تحقيقات كاملتر و جامعتر در اين زمينة خاص براي علاقهمندان اينموضوع.
فصل اولعلل بوجود آمدن پرچم:پرچمها همانطور كه براي معرفي كشور و يا سازماني بكار ميروند، ميتوانندبراي ارسال پيام نيز استفاده شوند. مانند كشتيها با پرچمهايي كه داراي كد بينالملليهستند و پيام ارسال ميكنند. همچنين علامت دادن در ارتشها (نيروي دريائي) اغلب با پرچمها صورت ميگيرد. يك پرچم وارانه نشانگر اندوه و سختي است. پرچمي بر روييك تير نصفه نشان صبحگاه است. تسليم شدن با يك پرچم سفيد نشان داده ميشود.شورش يا انقلاب با پرچم قرمز است و راهزني و دزدي (در كشتي دزدان دريائي) و قدرتبا پرچم سياه مشخص ميشود. همچنين بيماريهاي مسري با پرچم زرد به نمايشدرميآيند. يك پرچم سفيد با علامت صليب سرخ توسط سازمان صليب سرخ در زمانجنگ براي نشان دادن بخش بيمارستاني و درماني استفاده ميشود.
سابقه استفاده از پرچم در بين ملل:دانش اجتماعي به ما چنين ميگويد:
جامعه آغازين بصورت كلان كه سادهترين نوع گردهمآيي است زندگيميكردند. در كلان همه با هم خويشاوند و نيازهاي مشترك و افكار اقتصادي - سياسي - فرهنگي مشترك داشتند و در نماد ويژه كلان نيز مشترك بودند. اين نمادرا Totem ميناميدند. نقش اين توتم از جانوران يا گياهان بود، كه مردم يككلان خود را بازمانده آن ميدانستند و با آن نام، خود را ميخواندند و توتم را ستايشميكردند.
خلاصه مطلب اينكه كلان اجتماعي بود كه افراد آن داراي يك توتم يا نشانه بودند وهمه خود را موظف ميدانستند كه كارهائي كه بسود كلان و توتم است انجام دهند و بقيهامور را نادرست ميدانستند و از آن دوري ميجستند توتم نماد دين و خداوندكارانسانهاي اوليه بوده است.
دانشمندان جامعهشناسي اين اسم را مبنا قرار داده و پرستش اشياء را بطور كليتوتم پرستي ناميدهاند.
درفش يا بيرق يا پرچم نيز نماينده گروه و جمعيتي است كه داراي يك سرزمينواحد بوده و زيرنظر يك حاكميت اداره و رهبري ميشدند.
بنابراين ميشود گفت كلاني كه بسيار گسترش يافته و داراي نقاط مشتركهمخوني، نژادي، فرهنگي و تاريخي يكسان است، با يك پرچم يا بيرق مشخص ميشدند.
بكاربردن بيرق يا پرچم از روزگاران قديم در ميان تمام ملل رواج داشته است. ازپرچمها و بيرقها در جنگ براي برقراري نظم و ايجاد شور و هيجان انقلابي استفادهميشده است. بيرق نشانه ايستادگي و استواري در رزم بوده است. در جنگها بيرق بدست پرچمداري نيرومند و چالاك داده ميشد زيرا افراشتگي و جنبش پرچم به انگيزهافزايش نيروي رواني رزمندگان و برقراري نظم و سازماندهي و فرماندهي شايسته بودهاست. و برعكس واژگوني آن ناتواني رواني و شكست و گريز جنگجويان را در پي داشتهاست، زيرا مبارزان ميپنداشتند كه فرمانده كشته شده و نظم و رشته فرماندهي از همگسيخته ميشد و در نتيجه پراكندگي و فرار سربازان صورت ميگرفت. پس در نبردهاي قديم فرماندهان همواره ميكوشيدند كه پرچم افراشته نگاه داشتهشود .
پرچم (پَ - چَ) (رَ) چيزي باشد كه سياه و مدور كه برگردن نيزه و علم ببندند. (برهان)ابريشم و موي اسب يا دم گاوي كه بر گردن علم ببندند (از فرهنگي خطي) پرچمتكهاي پارچه يا شنل با اندازهها، اشكال در رنگهاي متفاوت كه معمولاً لبه آن به يك تيرچهيا ريسمان متصل است كه معرف يك جامعه، ارتش، كشور و يا ساير ساختارهاي سياسيو يا حتي سازمان و مؤسسه ميباشد. و معمولاً وزن پرچم را سنگين ميكردند كه بهراحتي دشمن نتواند آنرا با خود ببرد. جنگجويان با ديدن و در اهتزاز بودن آن نيزومندي وپايمردي بيشتري از خود نشان ميدادند.
برگزيدن رنگها و نشانهها بر روي پرچم بدون شك با شيوه انديشه، هدف، صلحدوستي و نوع پرستي کيش و مليّت و موقعيت جغرافيائي و سرانجام توتميسم ملتهابستگي گسستني ناپذيري داشته.
در انتخاب رنگ پرچمها موقعيت جغرافيائي محل سكونت آن جمعيت تأثير بسزائيداشته است.
مثلاً مردماني كه در كنار درياها و اقيانوسها زندگي ميكردند و از راه دريا به داد وستد و بازرگاني مشغول بودند، رنگ آبي در انديشه و درون آنان جائي خاص پيدا مينموداين امر را امروزه ميتوان در پرچم كشورهايي مانند :
.............
.............
.............