دانلود فایل بررسی اعتیاد و آثار سوء آن

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته علوم تربیتی (آموزش_و_پژوهش)
چکیده
چكيده: گسترش اعتياد در بين بيش از يك ميليون نفر از افراد جامعه ما نگراني هاي فزاينده ايرا در مسئولان و مردم برانگيخته است. تعداد زيادي از دانش آموزان كشور به دليل اعتياد والدين احتمالا در معرض اعتياد هستند. براي مقابله با چنين پديده اي چه بايد كرد؟ آنچه كه يك نوجوان يا جوان را به سوي اعتياد مي كشاند نوع تصورات، باورها و وضعيت عاطفي، رواني و اجتماعي اوست. هر چند نمي توان تاثير عوامل گوناگون سياسي، اقتصادي و اجتماعي را در شيوع اين پديده ضد انساني ناديده گرفت ولي در نهايت اين فرد استكه تصميم ميگيرد كه به طرف اعتياد گرايش پيدا نكند يا خود را به اين عرصه خطرناك بيندازد. لذا اگر شناختها، مهارتها و نگرشهاي سازنده و بازدارنده از طريق تعليم و تربيت و برنامه هاي درسي در دانش آموز تقويت شود و اين اقدام بنا به ملاحظات روانشناختي، جامعه شناختي و ساير حوزه هاي علوم تربيتي و اجتماعي انجام گيرد قطعا پيشگيري ازاعتياد موثر خواهد بود به وسيله برنامه هاي درسي مي توان به دانش و اطلاعات افرادافزود و آنها را براي مقابله با شرايط نامناسب آماده ساخت در دوره راهنمايي تحصيليكه ويژگيهاي خاصي دارد مي توان برنامه هاي درسي را با توجه به اهداف زير طراحي نمود: اهداف شناختي: آگاهي درباره دارو و آثار آن در بدن شناخت مواد مخدر و آثار زيان بار آن آگاهي از روش هاي دوري از اعتياد درك صحيحي از سلامتي و اهميت آن آگاهي از زيان هاي اقتصادي اعتياد آگاهي از قوانين و مقررات درباره مواد مخدر اهداف مهارتي: كسب توانايي در تصميم گيري برخورد قاطع و عاقلانه با خواست هاي بي جاي دوستان توانايي حل مشكل توانايي در رعايت نظافت در مواجهه با اعتياد توانايي جهت كسب اطلاع درباره زيانهاي مواد مخدر (اگر چه با يك سيگاري يا يك معتاد) تقويت مسئوليت پذيري توانايي برقراري ارتباط با مراكزي كه براي سلامتي انسان تلاش مي كنند. اهداف نگرشي: علاقمند شدن به ارزشهاي پسنديده كسب روحيه لازم براي مقابله با مفاسد داشتن باور و طرز تلقي صحيح نسبت به دليل و روش برخورد با مشكلات علاقمندي به ارزش سلامتي و حفظ آن كسب طرز تلقي منفي به عاقبت معتاد و اعتياد با توجه به اهداف فوق ساير عناصر برنامه درسي از قبيل محتواي آموزشي و روش هاي ياددهي و يادگيري را مي توان طراحي و توليد نمود.

فهرست مطالب
فصل اول : کلیات پژوهش
مقدمه    10
بیان مسأله    11
بیان اهداف تحقیق    11
روش گردآوری اطلاعات    12
فرضیه های پژوهش:    12
مقدمه:    15
(1-3) مقدمه :    48
(2-3) روش آماری    48
(3-3) روش نمونه و نمونه گیری :    49
(4-3) ابزار اندازه گیری:    49
(5-3) جامعه آماری :    49
(6-3) نمونه آماری    49
(7-3) روش تحقیق :    50
مقدمه:    51
(1-4) توصیف داده ها:    52
(2-4) تحلیل فراوانی رشته تحصیلی پاسخگویان:    53
جدول (1-4)    54
جدول (2-4)    56
جدول (3-4)    58
جدول (4-4)    59
مقدمه:    62
بحث در نتایج    63
نتیجه گیری:    64
پیشنهادات:    65
منابع و ماخذ:    67
پرسشنامه    69


فهرست جداول
جدول (1-4)    58
جدول (2-4)    60
جدول (3-4)    62
جدول (4-4)    64

فصل اول
کلیات پژوهش


مقدمه
اعتیاد وگرایش به مواد مخدر به عنوان یک بلای خانمان سوز به سرعت درحال گسترش وفراگیر شدن است. صدمات و پیامدهای اعتیاد به مواد مخدر در جامعه جبران ناپذیر بوده و امروز تحت پیشگیری و مقابله با مصرف مواد مخدر در دستور کار همه ی دولت ها قرار دارد . آنچه از محتوای این برنامه ها کاملاً مشهود است ، اهمیت و پیشگیری از مصرف مواد مخدر است . راه های مختلفی در بحث پیشگیری از مواد مخدر از خانواده تا دانشگاه و محیط اجتماعی مطرح است .  اما امروزه به واسطه گسترش تکنولوژی وسائل ارتباطی  و اثربخشی آنها در فرآیندهای آموزش و پیشگیری از اعتیاد سخت مورد توجه قرار گرفته اند . رسانه ها اعم از رسانه های دیداری و نوشتاری بستر مناسبی برای آموزش و هم اطلاع رسانی و جلب مشارکت عمومی در جهت پیشگیری از اعتیاد است   .هدف این پژوهش تبیین جایگاه رسانه در بحث پیشگیری اولیه از اعتیاد است .
از آنجا که در جامعه امروز ما اعتیاد به عنوان یک معضلی برزگ مطرح است و شیوع وگسترش آن باعث بسیاری از نابسامانی های اجتماعی شده و مقدمه ای برای جرم و جنایت های دیگر است لزوم انجام چنین پژوهشی را ایجاب کرد.
در این پژوهش تلاش می شود تا از ابعاد مختلف به این موضوع پرداخته شود وضمن شناخت انواع واقسام اعتیاد، راهکارهای جلوگیری ازشیوع آن نیز ارائه شود.
سعی این پژوهش بیشتر در این است تا بتواند این معضل اجتماعی را به جامعه بشناساند زیرا شناخت دقیق مواد اعتیاد آور و رفتارهایی که باعث ایجاد اعتیاد می شود باعث می شود تا افراد با شناختی عمیق تر نسبت به آن کمتر در راه اعتیاد قدم بگذارند.


بیان مسأله

دامنه علل گرایش به اعتیاد ودامنه و گستردگی عوارض ناشی از آن بسیار وسیع و فراگیر می باشد . پیشگیری، شناسایی و از بین بردن علل گرایش به اعتیاد ضروری است؛ زیرا همان گونه كه گذشت پیامدهای ناشی از اعتیاد بسیار خانمان سوز و بنیان شكن هستند و درمان پس از اعتیاد نسبت به پیشگیری كاری به صرفه نخواهد بود. البته این بدان معنا نیست كه افراد معتاد را درمان نكنیم، بلكه بدان معناست كه پیش از ایجاد اعتیاد در فرد، زمینه های گرایش به آن شناسایی شوند و با استفاده از مطالعات كارشناسان تخصص های گوناگون، در از بین بردن زمینه ها تلاش نماییم. اگر به بُعد اقتصادی توجه كنیم خواهیم دید كه هزینه پیشگیری از درمـان كمتر خواهد بود؛ چـرا كه برای تهیه مـواد مخدّر ارز هنگفتی از كشـور خارج می شود. همچنین برای كشف و مبارزه با آن و نیز مداوای معتادان هزینه های بالایی صرف می گردد. پژوهش حاضر با توجه به اهمیت و مفید بودن پیشگیری نسبت به درمان، به بررسی علل گرایش به اعتیاد در سه بُعد فـردی، اجتمـاعی و خانوادگی می پردازد، سـپس متناسب بـا هـر كدام راهكارهایی ارائه
می دهد.
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته علوم تربیتی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 4728 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: docx.

تعداد صفحات: 76

حجم فایل:439 کیلوبایت

 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل